Het Havengebied, centrum Lisse

 

Het Havengebied in het centrum van Lisse is aan vernieuwing toe.

De kwaliteit van de openbare ruimte is als ‘vervallen’ te beschrijven en de geplande aanleg van de hoogwaardig openbaarvervoerverbinding (HOV) en de woningbouwontwikkelingen rondom het havengebied geven aanleiding om de openbare ruimte rondom de parkeerplaatsen en de Grachtweg van een nieuwe inrichting te voorzien.

HvE verkeer is voor dit project benadert voor het opstellen van de verkeersplannen, uitvoeren van de tijdelijke verkeersmaatregelen en de definitieve verkeersmaatregelen te plaatsen.

Directe aanleiding voor de gewenste herinrichting zijn de matige kwaliteit van de openbare ruimte in de Grachtweg en Haven en de geplande aanleg van de HOV-busverbinding over de Ruishornlaan. Daarnaast is er een sterke relatie met de woningbouwontwikkelingen aan het Havengebied.

De ontwikkeling van de CNB-locatie is inmiddels al in volle gang. De ontwikkeling van het Hobahogebied verkeert nog in de planfase.

De genoemde projectontwikkelingen hebben langer op zich laten wachten, waardoor ook de herinrichting van het Havengebied is uitgesteld. Hierdoor is de inrichting steeds verder achteruit gegaan, waardoor vervanging nu aan de orde is.

Bij voorgaande planontwikkling van het Hobahogebied werd ook het Havengebied betrokken. Bij de huidige planontwikkeling van de Hobaho wordt het Havengebied niet direct betrokken. Uiteraard hebben beiden wel een relatie tot elkaar.

Kom langs voor meer informatie (en een bak koffie) of...

 

Gebr. van Egdom & Zn Verkeerswerken
Diederik Sonoyweg 7
1509 BR  Zaandam 
06 - 22 49 16 36
info@hveverkeer.nl
KvK. 65.70.31.62

 

Wij bellen jou!

    (c) 2023 Gebr. van Egdom en Zn. Verkeerswerken